söndag 13 juli 2008

Åter från kennelträffen

I fredags så åkte vi upp till Anette på Tollartrollets kennel (som ju Ammi kommer ifrån) och sov över till lördagen då ytterligare ett gäng tollartroll dök upp kl. 10 för att umgås och köra lite plojtävlingar.

Dagen började med en tipsrunda med blandade frågor, allt ifrån vilken grupp tollare och kooiker tillhörde till vad Hasses traktor hette :). Efter tipsrundan var det dags för kaffe och jordgubbstårta (gott) innan lekarna skulle börja. Vi blev indelade i 4 lag med 4 hundar i varje lag. Det var 4 stationer, en inkallningsstation, en station där man skulle köra hunden i skottkärra (inte helt enkelt om man har en livlig tollare), ett dummiesök och sedan en apporteringsstation där man inuti en rock-ring lagt diverse föremål. Man fick i lagen bestämma vilket ekipage som skulle göra vilken station, men varje ekipage fick bara göra en station. Vi började med inkallningsstationen som kooikern Apollo-Håkan skötte med den äran. Sedan gick vi ned till dummiesöket där Dunder-Charlie plockade in alla dummie inom den utsatta tiden. Åkte i skottkärra gjorde Mandelblom-Tindra, vilket gick alldeles strålande fast än Tindra bara är ca året. Det betydde att Ammi fick ta apporteringsstationen :). Man hade 3 minuter på sig att plocka in så många av föremålen som möjligt. Ammi började med att grundligt undersöka alla föremål (till mattes stora förtvivlan) innan hon bestämde sig för att ta en av klövarna (det låg bland annat 3 olika typer av klövar i ringen). Sedan apporterade hon snällt in även de andra två klövarna. Efter det tyckte hon det blev lite knepigare men tog till sist in även dummien som låg i ringen. Men på nästa skick så upptäckte hon att någon placerat en påse med Frolic på en kylväska inte långt från ringen så resten av tiden gick åt till att fundera på hur man skulle kunna bryta sig in i den :P.

När lekarna var över så var det dags för lite prisutdelning och dom som lyckats med något riktigt bra fick var sin tavla. Appollo-Håkan fick en tavla för att han under året blivit utställningschampion, Opal-Leija för att hon tagit LP1 och sedan fick Ammi en tavla för att hon blivit uppflyttad till LKL3, tagit cert på utställning och tagit 2st 2:a pris i NKL Tollingjaktprov. Men inte nog med det, vi lyckades dessutom ta en inteckning i Tollartrollets vandringspris så nu får vi ha den fina anden stående hemma i bokhyllan 1 år :). Motiveringen löd: Katrin med sin Ammi som presterat strålande resultat inom lydnad, jakt och utställning. Vad glad jag blev över detta. Nedan är en bild på tavlan och anden.

Inga kommentarer: